Den Helder Suns dames winnen van Triple Threat

Den Helder – De dames van de Den Helder Suns wonnen zondagmiddag in een spannende pot basketbal van Triple Threat uit Haarlem. Er werd gerust met een 33-33 stand, maar uiteindelijk wisten de dames uit Den  Helder met de eindstand van 69-56 de wedstrijd winnend af te sluiten. De sporthal Sportlaan was matig gevuld met publiek, maar die lieten zich zeker horen toen ze achter de ploeg gingen staan.

De eerste twee kwarten lieten de dames van de Suns zich wat verrassen door het spel van de gasten uit Haarlem. Die liepen zelfs even weg, maar voor rust konden de Helderse dames dit herstellen en gingen ze dus met de gelijke stand rusten. Na de rust nam de thuisploeg het initiatief, en bleven ze lang rond de vijf punten voorsprong houden. Pas in het laatste deel werd het definitieve gat geslagen en werd er met 13 punten verschil gewonnen.

Aanvoerder Janiek van Veen werd verkozen tot woman of the match en kreeg de bloemen uit handen van de mini van de wedstrijd. De jarige Priscilla van Es maakte geen minuten maar werd na afloop nog wel door haar teamgenoten toegezongen op het veld.

De volgende thuiswedstrijd van de Den Helder Suns dames is op zaterdag 11 februari tegen Binnenland in de Sporthal Sportlaan.

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11