Cultuur/NatuurDen Helder

Zuid-Afrikaans benefietdiner bij Kunst & Kitchen op Willemsoord

Advertentie:

Den Helder – De Grapevine Family Foundation (GVFF) organiseert samen met restaurant Kunst & Kitchen op op 9, 10 en 11 februari 2023 weer een benefietdiner 3-daagse. Het doel is dat gasten lekker een Zuid-Afrikaanse maaltijd kunnen genieten en tegelijk een goed doel in Zuid-Afrika sponsoren.

GVFF is een stichting in Zuid-Afrika die als doel heeft om hulp te bieden aan 40 weeskinderen en hun leefomgeving in de Vallei van Duizend Heuvels in de provincie Kwazulu-Natal. Met de opbrengst van het diner wil men dit jaar het kippenproject uitbreiden. In dit project leren kinderen na hun schooltijd (ze zijn dan 14) om geld te verdienen als kippenboer. In een eerder project is een legstal gerealiseerd en nu wil men deze uitbreiden met een gedeelte om kippen op te laten groeien voor de slacht. De kinderen kunnen dan hun eigen kippen houden en geld verdienen met de verkoop van kippenvlees. Op de website kunt u meer informatie vinden: Gvfsa.org

Dit jaar is het thema winterkost. Er wordt een heerlijk 3-gangen menu geserveerd met keuze uit een aantal varianten, inclusief een vegetarische.
Voor het eerst is er een verrassing in de vorm van live muziek. Drie Helderse bands helpen door belangeloos op te komen treden.

Op donderdag de 9e is het de band Waterfront met Vincent Muijres op zang, Dimitri Vogelzang op viool, Peter de Bock op gitaar, mandoline en banjo, Corin Vrijhoef op mondharmonica en Kristijn Teensma op zang. Zij spelen blues en Americana.

Vrijdag 10 februari treedt “Boem! Funkyhouse” op met dj Erick Houweling en Bas Koning op de saxofoon.

Op zaterdag 11 februari is er Jeremy van der Mee, op TikTok met een grote groep volgers ook wel bekend als Pottekes. Hij zingt Nederlandse en Engelse melodieën en begeleidt zichzelf op gitaar.

Micky Heiligenberg-Pieterse, geboren in de plaats Welkom in de Zuid-Afrikaanse provincie Vrijstaat is deze avonden gastvrouw en nodigt gasten van harte uit om de gerechten uit de Zuid-Afrikaanse kombuis te komen proeven.

Gelieve te reserveren en door te geven of u vegetarisch wilt eten of bepaalde allergieën hebt zodat daar rekening mee gehouden kan worden. Dit kan bij Georges Hanna op 06-24572158

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button