Behoorlijk Bestuur wenst duidelijkheid over ontwikkelingen Willemsoord

Den Helder – De fractie van Behoorlijk Bestuur heeft een 13-tal vragen neergelegd bij het college van B&W inzake de ontwikkelingen op Willemsoord. Zo wil de fractie onder meer een antwoord op de vraag of bekend is dat het toekomstige stadhuis op Willemsoord binnen de ‘plofzone’ komt te liggen. Tevens wil de fractie weten of er een veiligheidsplan dan wel -maatregelen voor bezoekers en ambtenaren op Willemsoord aanwezig is en hoe het ervoor staat met de informatievoorziening met betrekking tot vluchtroutes voor bezoekers.

Ook is er een vraag van financiële aard. In de jaarrekening over 2018 is een bedrag opgenomen van € 15.106.534,- aan kortlopende schulden, waarvan een bedrag van € 14.009.524,- aan kredietinstellingen. Behoorlijk Bestuur wil weten of deze 14 miljoen euro al is ingezet en zo ja, waarvoor dit bedrag is gebruikt. Tot slot is er een vraag over het liquiditeitstekort en hoe B&W denkt dit in de toekomst te vermijden.

Andere vragen die door Behoorlijk bestuur zijn gesteld, hebben betrekking op de voorgenomen hervorming van de infrastructuur van Willemsoord,  de communicatie met omwonenden en externe partijen zoals provincie, defensie en NAM en de vraag of Defensie de gemeente toestemming heeft gegeven om via de Buitenveld-zijde toegang tot Willemsoord te krijgen.

Om het vragenoverzicht van Behoorlijk Bestuur te completeren, hieronder het restant van vragen voor B&W:

Mobiele versie afsluiten