Den Helder

Een oppashond voor senioren, gezellig en gezond

Den Helder – Stichting OOPOEH zoekt senioren en honden in Den Helder en omgeving. Baasjes zoeken vaak een vertrouwde oppas voor hun hond. Senioren willen graag de gezelligheid van een dier maar niet de continue zorg. Koppel die twee aan elkaar en iedereen is blij. Stichting OOPOEH doet dat. Een prachtig initiatief dat nu al ruim zeven jaar zeer succesvol is.

55-plussers die interesse hebben in een oppashond kunnen zich vrijblijvend aanmelden bij de stichting om samen op zoek te gaan naar een geschikte hond in de buurt. Een oppashond is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor meer beweging, een frisse neus en sociale contacten.

Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier is ruim zeven jaar geleden in het leven geroepen door Sofie Brouwer vanuit de wens om honden en ouderen meer van elkaars gezelschap te laten genieten. De stichting begon klein, maar al snel was er veel belangstelling: “senioren die jarenlang een hond hebben gehad willen vaak niet meer aan een nieuw huisdier te beginnen maar missen het gezelschap wel, door een vaste oppashond kunnen zij toch nog genieten van het gezelschap op de momenten waarop het hen uitkomt. Dat betekent niet dat we alleen maar opa’s en oma’s zoeken, zeker niet”, verduidelijkt Sofie. “Maar je wordt oppasopa of -oma van een hond als je meedoet, zo moet je het zien.”

Om alle senioren te bedanken en om ze onderling kennis met elkaar te laten maken, verzorgt Stichting OOPOEH bijna elke maand gratis leuke uitjes. Zo kunnen zij hun oppasverhalen met elkaar uitwisselen. Stichting OOPOEH is in Den Helder en omgeving op zoek naar 55-plussers die af en toe gezelschap van een oppashond zouden willen. Ook baasjes op zoek naar een oppas voor hun hond kunnen zich aanmelden op www.oopoeh.nl of bellen naar 020-7853745.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button