Den HelderMaritiem

Samenwerking rond vaarverbinding via Boerenverdrietsluis bezegeld

Den Helder – Wethouder Kees Visser van de gemeente Den Helder en gedeputeerde Zita Pels van de provincie Noord-Holland hebben donderdag de samenwerkingsovereenkomst ondertekend om te komen tot een vaarverbinding tussen het Noordhollandsch kanaal en de Waddenzee, via de Boerenverdrietsluis. Deze vaarverbinding is nodig in de periode dat de Koopvaarderschutsluis voor onderhoud is gesloten.

De Boerenverdrietsluis wordt omgebouwd van keersluis naar schutssluis met een breedte van 16,5 meter. Daarna wordt de Koopvaarschutsluis gerenoveerd. Deze renovatie moet voor 1 april 2023 zijn uitgevoerd, omdat de sluis dan het einde van de technische levensduur bereikt.

Wethouder Kees Visser: “Ik ben blij dat we nu van start kunnen met dit project en dat de Boerenverdrietsluis een schutsluis wordt. De noodzaak van een tijdelijke omvaarroute voor het onderhoud aan de Koopvaardersschutsluis bood daartoe een kans. Zo is de doorgang van en naar Den Helder voor zowel de beroeps- als de recreatievaart gegarandeerd. Natuurlijk moet de vaarverbinding niet leiden tot bovenmatige overlast voor alle belanghebbenden. Dat gaan we goed monitoren en afstemmen met de omgeving.”

Kijk voor meer informatie op www.noord-holland.nl/kvss.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button