Sport

VZV wint overtuigend van Borhave

’t Veld – JuRo Unirek/VZV heeft de wedstrijd tegen Borhave woensdagavond gewonnen met 30-21. Alleen in de eerste helft wist Borhave het de thuisploeg bijzonder moeilijk te maken.

Esma Staal kreeg een tijdstraf, maar de toegekende strafworp werd uitstekend gekeerd door VZV-goalie Amber Zomerdijk. De volgende aanval kwam Borhave toch weer op een 9-10 voorsprong. Dat was de laatste keer, want het team van Coach Rolf Schulte schakelde een tandje bij en liet in de laatste 8 minuten overduidelijk zien wie de meeste aanspraak in deze tweeluik mocht maken op de overwinning en de volgende ronde in de strijd om de titel in de Eredivisie. Kim Molenaar nam het voortouw en scoorde in de laatste fase voor rust met overtuiging vier treffers. Ook Silvana Koppe scoorde een fraaie treffer, maar haar zus Dominique zette twee seconden voor het rustsignaal nog de laatste treffer op het scorebord.

In de tweede helft werd de voorsprong met snel spel uitgebreid, waar Borhave weinig of niets tegen in kon brengen. Met mooie snelle acties was de stand na tien minuten, door treffers van Kim Jimmink, een benutte strafworp van Kim Molenaar en twee schitterende doelpunten van de razendsnelle Lisa Vlug, 20-13. Voor VZV was de overwinning binnen, wat met nog acht minuten te spelen een 28-15 voorsprong betekende. Die was mede te danken aan drie treffers van de goed op schot zijnde Kim Molenaar en twee fraaie treffers van zowel Silvana Koppe als Kim Jimmink.

Borhave zette in de laatste fase nog een keer aan en kwam tot 21 doelpunten, maar Lisa Vlug en het laatste doelpunt in deze aantrekkelijke wedstrijd kwam op naam van alweer topscorer Kim Molenaar. Eindstand 30-21.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button