Cultuur/NatuurDen Helder

Werkzaamheden langs fietspad en openbare weg bij Julianadorp

Advertentie:

Julianadorp – Landschap Noord-Holland start 9 maart met natuurherstelwerk in de Noordduinen, langs de Zanddijk ter hoogte van Julianadorp. Zij doet dit in opdracht van de provincie Noord-Holland. Japanse Rimpelroos wordt afgemaaid en afgevoerd. Verkeer kan mogelijk korte tijd hinder ondervinden.

Tussen strandslag Zandloper en strandslag Drooghe Weert kunnen fietsers en auto’s in de komende twee weken even op hun beurt moeten wachten. Grote maaimachines gaan vanaf de verharding stroken langs het fietspad en de Zanddijk afmaaien. Boswachter Tim Zutt: “De Japanse Rimpelroos groeit steeds verder het duin in, kwetsbare planten en dieren komen in de verdrukking, door te maaien kunnen we de verruiging aanpakken. Komend najaar gaan schapen dan de jonge hergroei van de rozen afvreten om zo de Japanse Rimpelroos verder uit te putten!”

Unieke plant- en diersoorten lijden onder een te hoge stikstofneerslag. Door in de leefgebieden overtollige stikstof te verwijderen ontstaat er weer ruimte voor de meest kwetsbare planten en dieren die van nature hier hun plek hebben in de Noordduinen. Zeldzame duinvlinders, het duinviooltje, de tapuit en de bedreigde konijnenpopulatie zijn ontzettend afhankelijk van een dynamische en open duinlandschap met stuivend mineraalrijk zand.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button