Den HelderMaritiemVideo

SAIL in 2023 weer in Den Helder (video)

Den Helder – Met groot genoegen maakt het bestuur van de Stichting SAIL Den Helder, mede namens de deelnemende gemeentes Den Helder, Texel en Hollands Kroon, bekend dat de Sail Training International (STI) organisatie Den Helder heeft uitverkoren om de starthaven te mogen zijn voor de Tall Ships Race in 2023.

SAIL Den Helder 2023 zal van 29 juni t/m 2 juli 2023 in Den Helder plaatsvinden en, net als voorgaande keren, gelijktijdig met de Marinedagen en in hechte samenwerking met de Commandant Zeestrijdkrachten, georganiseerd worden.

Het bestuur van de Stichting SAIL Den Helder gaat nu vol enthousiasme verder met de voorbereidingen voor dit mooie maritieme evenement in de Noordkop. SAIL Den Helder 2023 zal in combinatie met de pre-SAIL’s op Texel en in Hollands Kroon en met de Marinedagen een geweldig maritiem feest worden. Niet alleen voor de inwoners van de Noordkop maar ook voor bezoekers van ver daarbuiten.

Combinatie
De combinatie met de Marinedagen maakt SAIL Den Helder in vergelijking met andere SAIL-evenementen uniek. SAIL Den Helder is ook een platform en biedt een podium. Energietransitie, innovatieve maritieme techniek en bescherming van het maritieme milieu zullen de onderliggende thema’s zijn waaraan SAIL tezamen met de Koninklijke Marine een podium biedt voor de deelnemende bedrijven, instanties en overheden.

Een groots maritiem evenement is van grote betekenis, zowel voor de regio Noordkop als Holland boven Amsterdam. De economische impact van SAIL voor het bedrijfsleven, het toerisme en de horeca in de regio zal wederom vele miljoenen euro’s zijn.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: