Hollands KroonVideo

Den Oever wordt pareltje van Hollands Kroon (video)

Den Oever – Menig bewoner was nieuwsgierig naar de veranderingen die de instanties zoals Rijkswaterstaat, Hoogheemraadschap en de gemeente hadden bedacht voor de Oeverse vissersplaats. De gemeente had hiervoor een inloop bijeenkomst georganiseerd in het Vikingschip over de verschillende onderwerpen die werden besproken.

Veranderingen zijn onder meer herinrichting van verschillende straten, opknappen Oostkade, Afsluitdijk en de herinrichting van het busstation. Na een korte speech van wethouder Theo Meskers onthulde hij het nieuwe logo, waarmee Den Oever volledig op de kaart zal komen te staan voor het aantrekken van meer toerisme naar het vissersdorp.

Tekst gaat verder onder de video

De wethouder werd nog gevraagd naar de komst van het nieuwe hotel naast de brandweerkazerne. “Deze komt er zeker, maar door corona is alles op de lange baan geschoven”, zo meldde Meskers. Het nieuwe busstation (transferium) zal volgens de aannemer aan het eind van het jaar klaar zijn. Er komt meer groen en een ‘super de luxe’ toilet. Volgens Meskers is dit een flinke investering, maar als buspassagier wil je graag tijdens het overstappen even naar het toilet.

Als het aan wethouder Meskers ligt wordt Den Oever één van de pareltjes aan de kroon van Hollands Kroon.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Met warmte van de kassen en de datacenters op Agriport

Back to top button
%d bloggers liken dit: