Kop van Noord-HollandNoord-Holland

Provincie helpt ondernemers verder met hun duurzame innovatie door GO!-NH programma

Kop van Noord-Holland – Vijfentwintig ondernemers uit Noord-Holland zijn vrijdag 4 maart geselecteerd om in een intensief programma van de provincie Noord-Holland, GO!-NH, te werken aan het versneld op de markt brengen of verder laten groeien van hun duurzame innovatie of onderneming. Na een selectieweek vol workshops werden zij uit de 50 aanmeldingen gekozen als de meest kansrijke initiatieven. Hieronder ook vier bedrijven uit de Noordkop.

De geselecteerde ondernemers gaan de komende drie maanden aan de slag onder begeleiding van verschillende coaches om hun bedrijf naar een volgende fase te brengen. De provincie Noord-Holland wil hiermee het innovatieve klimaat in de provincie versterken en kansrijke duurzame initiatieven versnellen, zodat er meer impact gemaakt kan worden op de maatschappij.

Gedeputeerde Zita Pels: “Ik ben blij om te zien dat er weer veel nieuwe Noord-Hollandse ondernemers zijn met een bijzondere innovatie die de provincie hebben weten te vinden. Nog niet eerder hebben we zo veel aanmeldingen gehad voor een van onze GO!-NH trajecten en de kwaliteit is hoog. Met elkaar streven we dezelfde doelen na: een gezond en toekomstbestendig Noord-Holland. Deze ondernemers dragen hier heel direct aan bij en wij kunnen ze met GO!-NH verder helpen.”

Vanaf medio maart starten de twee GO!-NH trajecten die lopen tot en met juni. De GO!-NH Accelerator is er voor startups en MKB waarvan het product, de dienst of de innovatie zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt. Onder begeleiding van experts testen en bewijzen de ondernemers dat de markt hun innovatie nodig heeft. Voor ondernemers in een verdere fase is er het GO!-NH Growth traject. Het GO!-NH Growth traject is voor MKB en startups die al tractie hebben door omzet uit klanten of lopende pilots. De komende maanden gaan de deelnemers van GO!-NH Growth hun bedrijf klaarmaken voor groei.

De vier ondernemers van GO!-NH Accelerator en Growth 2022 uit de Noordkop:

  • Metzlar (Wieringerwerf) bouwt met prefab licht betonnen binnenwanden, die naadloos aansluiten op de toenemende prefabricering in de woningbouw.
  • Prommenz (Schagen) realiseert een duurzame woonwijk met energievoorziening gebaseerd op gelijkstroom met lagere exploitatiekosten voor de eindgebruiker.
  • SOCIAL House (Slootdorp) biedt een circulaire prefab woning met laag energieverbruik wat eenvoudig te plaatsen is. Naar wens zijn verschillende modules aan elkaar te schakelen.
  • Texel4Trading (De Cocksdorp, Texel) maakt drijvende zonnepanelen, welke een dusdanig substantiële energieopbrengst genereren, dat Texel voor een groot deel in hun energiebehoefte kan voorzien.
Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button