Cultuur/NatuurHollands Kroon

Weer Kunst & Kippesoep met schilderijen van Henriëtte Westrik

Hollands Kroon – Na een lange lockdown periode viert pension van Ewijcksluis zondag 13 maart dat (bijna) alles weer mag met weer een nieuwe Kunst & Kippesoep. Deze keer met nautische schilderijen van Henriëtte Westrik. Om 15.00 uur zal de expositie worden geopend, iedereen is welkom en kan genieten van de hapjes die er geserveerd worden. Rond 17.00 uur zal voor wie wil de kippensoep geserveerd worden.

De getoonde werken zijn een brede afspiegeling, van haar schilderijen van de laatste drie jaren. Henriëtte groeide op in Enkhuizen. De hang naar alles wat met “water” te maken heeft, verwerkt ze in sfeervolle schilderijen met schepen, luchten, havens en weerspiegelingen. Dit in een realistische krachtige stijl. Kenmerkend is haar vereenvoudiging en kleurgebruik.

Van Ewijcksluis wordt omgeven door water met schepen en bootjes. Het leek haar een mooie plek om haar Nautische schilderijen te tonen in het aan het water gelegen pension met terras. Naast het nautische werk zijn er ook schilderijen van andere schilderachtige plekken uit de regio.

Meer informatie
Wanneer: 13 maart 2022 tot en met 6 mei 2022
Hoe laat: 15:00 uur opening
Waar: Pension van Ewijcksluis, Ewijckspad 1 1761 JN Anna Paulowna
De expositie is dagelijks te bezichtigen van 12 tot 17.

Henriëtte Westrik is te bereiken via 0224-215265 of westrik@planet.nl. Meer werken zijn te vinden op haar website www.actiefmetbeeld.nl.
Pension van Ewijcksluis is te bereiken via 0629076955 of info@ewijcksluis.nl.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik was tot en met oktober 2022 werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business.

Wellicht ook interessant

Back to top button