Den HelderJeugdVideo

Erwin Asselman heeft een eigen voetbalschool in zijn achtertuin (video)

Den Helder – Elke jonge voetballer droomt ervan net zo goed te kunnen voetballen als Messi, Ronaldo, Mbappé en Neymar. Bij voetbalschool New Heroes in Den Helder, traint Erwin Asselman kinderen om een goede voetballer te worden met focus op techniek en één tegen één duels. Dat doet hij allemaal vanuit zijn eigen achtertuin.

Asselman kwam in Lissabon op het idee om de voetbalschool te beginnen. Toen hij in Portugal woonde, speelde zijn zoon in de jeugd van Sporting Lissabon en dat bracht hem op ideeën. In zijn eigen achtertuin aan de Doggersvaart heeft hij een voetbalveldje. Daar geeft Asselman iedere woensdagmiddag en zondag training aan kinderen van vijf tot en met dertien jaar. Kinderen van twaalf tot en met achttien jaar kunnen zelfs privé-training krijgen met een persoonlijk ontwikkelingsplan. De trainingen zijn intensief en duren een uur, waarbij de kinderen veel balcontacten hebben en veel aandacht wordt besteed aan de techniek en de één tegen één duels. Asselman vindt het belangrijk dat kinderen daar goed in worden: “We vinden dat je daardoor het verschil op het veld maakt en dat zijn uiteindelijk ook de spelers waarvoor je naar het stadion gaat. Die willen we proberen op te leiden.”

Na vijf weken staat het aantal leden op ongeveer vijftig enthousiaste voetballers. Bij de voetbalschool is iedereen welkom: “Het is toegankelijk voor iedereen, of je nou wel of niet goed kan voetballen”, vertelt Asselman. “We proberen iedereen wel goed in te delen op niveau.” Er wordt getraind in groepen van zes kinderen om zo iedereen persoonlijke aandacht te kunnen geven. De meeste kinderen zitten naast de voetbalschool ook zelf al op voetbal. “Omdat we voetbal heel leuk vinden.” Asselman weet nog niet wat de toekomst van zijn voetbalschool gaat brengen: “We hebben nu een wel een natuurlijke vorm van groei, dus we krijgen heel veel aanmeldingen. We moeten zien hoe we dat kunnen oplossen en hoe we dat kunnen faciliteren, omdat we het op deze locatie doen.”

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button