JVC pakt periodetitel in doelpuntrijke derby

Den Helder – JVC heeft zich zondag verzekerd van de periodetitel in de zondagsklasse 3A, door op de Streepjesberg met 3-4 te winnen van FC Den Helder. De ploeg, waarvan een flink deel pas enkele uren voor de wedstrijd terugkeerde van de wintersport, kende een prima start en stond halverwege de eerste helft al 0-2 voor.

Na doelpunten van Per van der Zwet en Adonay Keyzer leken de bezoekers na twintig minuten spelen een niet al te lastige middag tegemoet te gaan. Kort voor rust werd het echter 1-2 door een treffer van Jonard Bernardina, waarmee de thuisploeg met weer enige hoop de kleedkamer opzocht voor het kwartiertje rust. Meest opvallende man in het veld was in de eerste helft scheidsrechter Wassink, die met gele kaarten strooide alsof het pepernoten waren. Na rust hield hij zich in, of kwam het doordat de spelers uit angst voor weer een kaart iets minder vaak kwamen klagen?

Na de pauze was het Hans Groenhuizen die JVC al vrij snel opnieuw twee goals voorsprong gaf en toen hij in de 63e minuut ook de 1-4 maakte was de wedstrijd gespeeld. De thuisploeg scoorde nog wel twee keer, waaronder in de laatste minuut, maar de zege en daarmee de periodetitel kwam niet meer in gevaar. Die titel geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de strijd om promotie naar de eerste zondagsklasse.