Cultuur/NatuurHollands Kroon

Toneelvereniging Succes brengt kleurrijke voorstelling “Lang en Gelukkig”

Advertentie:

Hippolytushoef – Toneelvereniging Succes brengt in maart een aantal keren de kleurrijke voorstelling “Lang en Gelukkig” in het dorpshuis van Hippolytushoef. Leuk voor jong én voor oud. Waar gaat het over? De titel verraadt eigenlijk al een heleboel. Want “Lang en Gelukkig”, zo eindigen de meeste sprookjes. Of toch niet?

In Lang en Gelukkig is er nog steeds een prins op een wit paard die een vrouw zoekt. Nou ja, hij wil eigenlijk niet, maar dat moet van zijn bazige moeder die daarom een koninklijk bal optuigt voor alle huwbare maagden in het land. Soms moet je het geluk een handje helpen en Roderick – die verkozen is tot meest saaie prins van Europa – kan alle ondersteuning wel gebruiken bij het vinden van de ware. Alhoewel, heeft hij die niet allang al gevonden?

De “ware”?
Is Assepoester dan de ware? Misschien? Als die tenminste naar het bal kan gaan, want de boze stiefmoeder en haar vier boze stiefzusters Paris, Hilton, Bobbi en Eden hebben daar een stokje voor gestoken. Die zien zelf een toekomst op het paleis helemaal zitten en trekken alle registers open om daarin te slagen. Gelukkig kan Assepoester rekenen op de hulp van haar vrienden. Zoals de knecht Knoop die ze al kent vanaf de kleuterklas en die alles voor haar doet. En haar nieuwe vriendin Roodkapje die hoopt op het feest de Grote Boze Wolf te ontmoeten. Als die harige Wolf maar niet gaat zingen. Over poëzie en zo. In Lang en Gelukkig zijn de sprookjes van toen behoorlijk geactualiseerd en passeren allerlei bekende figuren de revue. Zo heeft Klein Duimpje grote ambities en de goede fee een scherp randje. En wat doet Bambi daar?

Arjan Ederveen
Toneelvereniging Succes heeft een hele tijd niet kunnen optreden. Haar voorstellingen in 2019 konden op de valreep niet doorgaan vanwege de toen ingestelde coronamaatregelen.
Het is lastig om de moed erin te houden, maar het is toch gelukt. Een paar gewaardeerde spelers hebben de club inmiddels verlaten, maar daar zijn ook weer nieuwe leden voor teruggekeerd. In 2022 kozen de leden ervoor om niet te blijven hangen in hun toenmalige productie en besloten een nieuw stuk in te studeren. Lang en Gelukkig was een goede keuze, omdat het zo’n vrolijke aanstekelijke voorstelling is. Het toneelstuk van Don Duyns is in 2010 verfilmd met Arjan Ederveen, Alex Klaasen en Dick van den Toorn in de hoofdrollen en was onlangs op televisie te zien.

Niet alleen de spelers zijn blij met de keuze voor dit stuk. De decorploeg van Succes kon hun creativiteit volledig kwijt in Lang en Gelukkig en met de hulp van de decorschilder dames en mannen van het licht en geluid is het stuk echt compleet te noemen. Voor regisseuse Dorien Paauw is het haar debuut op Wieringen.

Toneelvereniging Succes speelt vrijdag 24 en zaterdag 25 maart ‘Lang en Gelukkig’ in het dorpshuis van Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg. Aanvang op beide dagen is 20 uur. Op zondag 26 maart is er een middagvoorstelling die om 14 uur begint. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar via de website Toneelvereniging-succes.nl.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button