Noord-Holland

Provincie past bermen aan om veiligheid N-wegen te verbeteren

Noord-Holland – De provincie pakt op zestien locaties de bermen aan om de veiligheid van de N-wegen te verbeteren. Negen daarvan stonden al op de planning, maar daar komen zeven projecten bij.

De bermen worden veiliger gemaakt door bermverharding en het plaatsen van geleiderails. Bermverharding houdt in dat het gedeelte direct naast de weg wordt verhard, zodat auto’s, vrachtwagens, tractoren, fietsers en andere weggebruikers veilig voor elkaar uit kunnen wijken. Denk bijvoorbeeld aan betonnen blokken in de grond die water doorlaten. Een geleiderail (soort vangrail) moet voorkomen dat voertuigen die van de weg raken, tegen een hard obstakel (zoals een boom) aanrijden.

De totale kosten voor de veiligheidsmaatregelen komen op ruim €10,7 miljoen. De provincie ontvangt €1,6 miljoen euro subsidie van het Rijk.

Werkzaamheden bermen
De bermen worden voor 2024 aangepast. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk opgenomen in de bestaande onderhoudsplanning van de wegen. Voor vragen over werkzaamheden kunnen geïnteresseerde u terecht bij het Servicepunt via 0800 – 020 06 00 (gratis) of servicepunt@noord-holland.nl.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button