Noord-Holland

Provincie past bermen aan om veiligheid N-wegen te verbeteren

Adverentie

Noord-Holland – De provincie pakt op zestien locaties de bermen aan om de veiligheid van de N-wegen te verbeteren. Negen daarvan stonden al op de planning, maar daar komen zeven projecten bij.

De bermen worden veiliger gemaakt door bermverharding en het plaatsen van geleiderails. Bermverharding houdt in dat het gedeelte direct naast de weg wordt verhard, zodat auto’s, vrachtwagens, tractoren, fietsers en andere weggebruikers veilig voor elkaar uit kunnen wijken. Denk bijvoorbeeld aan betonnen blokken in de grond die water doorlaten. Een geleiderail (soort vangrail) moet voorkomen dat voertuigen die van de weg raken, tegen een hard obstakel (zoals een boom) aanrijden.

De totale kosten voor de veiligheidsmaatregelen komen op ruim €10,7 miljoen. De provincie ontvangt €1,6 miljoen euro subsidie van het Rijk.

Werkzaamheden bermen
De bermen worden voor 2024 aangepast. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk opgenomen in de bestaande onderhoudsplanning van de wegen. Voor vragen over werkzaamheden kunnen geïnteresseerde u terecht bij het Servicepunt via 0800 – 020 06 00 (gratis) of servicepunt@noord-holland.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button