Hollands Kroon

Vlagvertoon voor 65-jarig echtpaar

Adverentie

Zijdwind – Veel vlagvertoon zondag in Zijdewind. Het in het dorp bekende stel Jan en Nel Kramer zijn niet alleen de oudste inwoners (90 en 91 jaar) van het pittoreske dorpje, maar ze waren op eerste Paasdag ook precies 65 jaar getrouwd.

Het stel kwam in het dorp te wonen tegenover de ouwe koeienkerk van Piet Droog, waar later de rotonde is aangebracht. Jan startte daar een eigen onderneming en ging een garage bedrijf runnen. Een grote gok, maar met een vooruitziende blik op de toekomst, want in die tijd was het bezit van een auto nog maar voor weinigen weggelegd.

De familie Kramer was bij alle evenementen, gebeurtenissen en verenigingen nauw en overduidelijk betrokken. De kerk, het hand- en voetbal, bij alles wat er te beleven is, is garage Kramer nog altijd nadrukkelijk aanwezig en worden verenigingen gesponsord. De familie was zelf ook de grootste leverancier bij het succesvolle handbalteam van VZV; moeder Nel bij de senioren en met de meiden werd VZV landskampioen veldhandbal en zijn ze nu zelfs toonaangevend in de Eredivisie zaalhandbal, met de inbreng van kleinkinderen, waarvan Jessy zelfs met het Nederlands team Wereldkampioen is geworden.

Inmiddels is het garagebedrijf alweer jaren verhuisd naar een andere en veel ruimere locatie, even verderop in het dorp, en wordt deze gerund door de nakomelingen die de familie rijk is. Het echtpaar zelf woont tegenover het succesvol opererende garagebedrijf, waar vader Jan de grondlegger is geweest.

In de middag werden de jubilarissen familie en veel belangstellenden zoveel mogelijk coronaproef verrast door de plaatselijk fanfare, met een geweldig serenade. Het maakte deze dag voor hen helemaal onvergetelijk.

Een bijdrage van Theo Moras

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button