Uitgaan

Bevrijdingsconcert Kunstzin met Marco Hage

Advertentie:

Julianadorp – Muziekvereniging Kunstzin Julianadorp voert zondag 8 mei het Bevrijdingsconcert uit in de Ontmoetingskerk aan het Loopuytpark te Julianadorp. Dit concert wordt door Kunstzin en de Commissie O2 van de Ontmoetingskerk georganiseerd. De aanvang is om 14.30 en de toegang is gratis.

Tijdens dit concert worden een paar speciaal voor 75 jaar vrijheid gecomponeerde werken gespeeld in een programma wat is samengesteld op basis van een tijdlijn. Speciale gast tijdens dit concert is Marco Hage, die als zanger een zeer ruime ervaring heeft opgedaan bij een aantal musicals van Scala Alkmaar, waarin hij ook hoofdrollen heeft vervuld. Daarnaast heeft hij optredens gedaan met het Zaans Showorkest, Crescendo Assendelft, Schagens Harmonie en talloze andere optredens. Uiteraard is Marco in Den Helder vooral bekend als een van de drijvende krachten achter het prachtige draaiorgel de Harmonica.

Bijzondere werken tijdens dit concert zijn onder meer Vrijheid van Thé Lau en Honor to the Liberators in een compositie waarin de Canadese, Amerikaanse, Engelse en Poolse volksliederen op vernuftige wijze zijn verwerkt. Ook de bevrijders uit de Oekraïne krijgen een plaats in het concertprogramma met een bijzondere oude mars genaamd Zaporozky. Ook Radio Oranje is present met een medley van liedjes uit de oorlogstijd gezongen door Marco Hage die daarnaast nog vier werken zingt samen met het orkest van Kunstzin.

Moederdag
Uiteraard moet een Bevrijdingsconcert eindigen met We’ll meet again van Vera Lynn. Om de zang optimaal te laten uitkomen, wordt dit weer professioneel verzorgd door SSL Productions Julianadorp. Deze zondag is ook Moederdag en de Floratuin Julianadorp heeft voor alle moeders die het concert bezoeken een zakje bollen ter beschikking gesteld om direct te kunnen planten en daarna te genieten van de prachtige bloemen.

Kortom een prachtig afwisselend programma van een mooi volledig orkest waarvan de dirigent Aad Kloos en alle muzikanten blij zijn dat ze eindelijk weer voor publiek mogen spelen in de prachtige, hopelijk volle, Ontmoetingskerk. De zaal is open vanaf 14.00 en het concertprogramma zal zonder pauze worden uitgevoerd en is rond 15.50 afgelopen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button