Cultuur/NatuurDen Helder

Copernicus satelliet ziet eerste bloeiende tulpenvelden

Advertentie:

Den Helder – Copernicus satelliet Sentinel-2 heeft vanuit de ruimte de eerste bloeiende velden rondom Den Helder en Julianadorp gefotografeerd. Copernicus is het aardobservatieprogramma van de Europese Unie, dat kijkt naar onze planeet en het milieu.

De Sentinel-2 bestaat eigenlijk uit twee satellieten, gelanceerd in 2015 en 2017. Zij leveren hoge kwaliteit beelden voor landobservatiediensten, bijvoorbeeld foto’s van vegetatie, binnenwateren en kustgebieden. Andere satellieten van Copernicus zijn gericht op zee, of maken juist nachtbeelden. Het Copernicus programma wordt beheerd door de Europese Commissie.

De Copernicus-diensten transformeren de grote hoeveelheid satellietgegevens tot informatie van toegevoegde waarde door ze te verwerken en te analyseren. Gegevenssets die jaren en decennia teruggaan, worden vergelijkbaar en doorzoekbaar gemaakt, waardoor de veranderingen kunnen worden bijgehouden.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button