Uitgaan

Eerst wandelen, daarna samen lunchen

Advertentie:

Lutjewinkel – “Hoe wordt Hollands Kroon de gezondste gemeente?” Over die vraag hebben allerlei partijen lang en diep nagedacht. Een eerste activiteit die hieruit voortvloeit is ‘een beweegmoment voor de lunch’. Dit idee gaat nu concreet worden. Jan Barelds van cultuurhuis De Kolk wil een wandelgroep starten. Met hulp van het Sportakkoord Hollands Kroon en Team Sportservice.

Berend Opdam van Team Sportservice heeft al meerdere wandelgroepen in de Noordkop opgezet, maar deze club gaat nog net een stapje verder. “De groepen in de regio wandelen een uur en doen dan een kop koffie of thee. Deze groep zou ook eens per week met elkaar op pad gaan, maar maken ook nog elke maand een gezonde lunch klaar met elkaar. Een diëtist kijkt over hun schouder mee of het ook wel echt gezond is”, lacht bewegingsagoog Berend Opdam. “En daarna gaan ze natuurlijk samen aan tafel. De diëtist kan dan nog wat tips geven over gezonde voeding en beweging.”

Jan Barelds legt uit hoe dit idee tot stand is gekomen: “Het komt voort uit een opeenvolging van ontmoetingen. De eerste was in de herfst van 2021 in de Cultuurschuur in Wieringerwerf, een initiatief van Team Sportservice. Het doel was: wat moeten of kunnen we doen om te werken aan de realisatie van Hollands Kroon als gezondste gemeente? Daar werd de Hersenstichting genoemd en hoe goed wandelen is voor de hersenen. Ook werd de app Ommetje van die Hersenstichting genoemd. Ik ben gaan wandelen en heb me een beetje meer in lopen verdiept. Waar wandelen allemaal goed voor is! Ik gebruik daarbij de Ommetje-app als stimulatie- en registratiemiddel.”

Daarnaast is Barelds betrokken bij cultuurhuis De Kolk. “Een stichting met het woord ontmoeting hoog in het vaandel. Het cultuurhuis heeft veel mogelijkheden en veel vrije ruimte die benut kunnen en naar mijn mening benut moeten worden. Een en ander bij elkaar leek mij een goed plan met mogelijkheden. Wandelen maakt gezond, blij, contactrijker, bewust van de natuur en je omgeving.”

Deelnemers nodig
Voor de nieuwe wandelgroep met lunch zijn deelnemers nodig. De start is dinsdag 12 april, de eerste gezamenlijke lunch dinsdag 3 mei. Na elke wandeling is er koffie en thee in het Cultuurhuis. Meer weten? Neem contact op met Berend Opdam bopdam@teamsportservice.nl of 0224-214774.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button