Den HelderNieuwsVideo

Lege plek in winkelcentrum De Riepel is weer gevuld (video)

Julianadorp – De afgelopen maanden werd in winkelcentrum de Riepel hard gewerkt aan de opening van een nieuwe supermarkt. Op woensdag 6 april gaat de winkel voor het eerst open. Regio Noordkop nam een kijkje achter de schermen tijdens de werkzaamheden.

De ruimte van de voormalige Aldi-supermarkt stond leeg sinds begin 2021 en is nu overgenomen door Jumbo. De supermarktketen is landelijk actief en strijkt nu dus ook neer in Julianadorp. Er komt nog heel wat kijken bij het openen van een supermarkt vertelt Robin, die als teamleider goederenverwerking verantwoordelijk is voor de voorbereidingen. De afgelopen twee weken is hij samen met zijn collega’s bezig geweest om de winkel klaar te krijgen voor de opening, er stopten ongeveer drie vrachtwagens met goederen per dag. “We zijn hier de afgelopen week met ongeveer twintig mensen elke avond bezig geweest om alles te vullen, daar is heel veel tijd voor nodig”, zegt Robin.

Er krioelen veel mensen door de nog ongeopende winkel, maar die zien de toekomstige klanten niet allemaal terug. “Sommigen zijn van de bouw, die nog de laatste werkzaamheden uitvoeren”, vertelt de teamleider, “we hebben nu zeventig mensen onder contract die echt in de winkel komen te werken en we mikken uiteindelijk op honderd werknemers van fulltimers tot bijbaantjes”.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button