Den HelderPolitiek

PVV Den Helder vraagt om harde aanpak ‘scooterterreur’

Den Helder – De fractie van de PVV heeft aan het college gevraagd om het beleid ten aanzien van overlast door gemotoriseerde steps en scooters onder de loep te nemen. Signalen vanuit de binnenstad vragen volgens de partij om een keiharde aanpak.

De aanleiding voor de politieke vragen is een nieuwsbericht van Noordkop Actueel waarin bewoners van onder andere de Visbuurt aangeven veel overlast te ervaren van scooterrijders die veel te hard door de wijk scheuren. Een mevrouw geeft aan van haar fiets te zijn gereden. Ook eigenaren van elektrische steps schijnen veel overlast te veroorzaken veel overlast te veroorzaken. Veel van deze steps mogen niet eens op de openbare weg rijden.

Keihard aanpakken
De signalen van de inwoners neemt de PVV uiterst serieus. Fractievoorzitter Vincent van den Born vraagt het college of zij ook vinden dat “iedereen in Den Helder veilig over straat moet kunnen en dat asocialen op scooters en elektrische steps daar niet aan bijdragen”. Daarnaast wil de partij weten wat de gemeente tot nu toe heeft gedaan aan deze ‘scooterterreur’. Ook vraagt Van den Born het college of zij het huidige beleid onder de loep willen nemen en mogelijk aan te passen, zodat de overlast keihard kan worden aangepakt.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Ook hier zal weer blijken dat : “de wens de vader van de gedachte is” . Het winkelcentrum aan de Marsdiepstraat wordt geteisterd door spelende kinderen op de roltrappen ,in de parkeergarage vliegen ze op rolschaatsen voor de auto’s langs ,groepjes hangen rond bij de draaideur .Veel overlast maar nog nooit een handhaver en of politie gezien.Oude Falga winkelcentrum : gewoon met fietsen naar binnen . Nooit handhaving en of politie gezien.Met je telefoon op de fiets is verboden .Moet je een opletten hoeveel lui al telefonerend rond fietsen . Politie rijdt er gewoon langs.En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan .Leuk bedacht van de PVV maar wie gaat dat handhaven ? Daar is geen personeel noch geld noch motivatie voor.

Back to top button
%d bloggers liken dit: