Den Helder

Showroom Duurzaam Bouwloket komt naar Julianadorp en Den Helder

Den Helder/Julianadorp – Met een showroom vol energiebesparende producten komt een adviseur van het Duurzaam Bouwloket donderdag 7 april naar Julianadorp en vrijdag 29 april naar Den Helder. Van radiatorfolie en ledlampen tot warmtepompen en infraroodpanelen; de adviseur kan precies vertellen hoe deze werken en welke nuttig zijn in een woning. Inwoners die vragen hebben of advies willen, zijn van harte welkom.

De showroom staat op de parkeerplaats bij MFC ’t Dorpshuis in Julianadorp en 29 april op de parkeerplaats bij de Sportlaan in Den Helder. De openingstijden zijn van 11:00 tot 17:00 uur.Tochtstrips, ledlampen en andere makkelijk te nemen maatregelen leveren vaak al een flinke besparing op van energie en geld. Grotere maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen en warmtepompen, brengen de energierekening nog verder omlaag. De adviseur van de mobiele showroom weet welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Het Duurzaam Bouwloket is het energieloket van de gemeente Den Helder. Bewoners kunnen hier terecht voor gratis en onafhankelijk advies over het energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij maken van hun woning. Het Bouwloket heeft ook informatie in huis over de mogelijkheid van subsidie en financiering.

Subsidie en andere regelingen
De gemeente Den Helder heeft een subsidie voor woningisolatie. De voorwaarden zijn te lezen op de website. Daarnaast biedt de gemeente Den Helder ook een collectieve inkoopactie voor isolerende maatregelen aan, met gunstige prijzen. Verder is er een Woonlening voor het verduurzamen van huizen. Combinaties van regelingen en subsidies zijn mogelijk. Meer informatie over de Woonlening en de collectieve inkoopactie isolatie is te vinden op de website en de de website.

Wie niet naar de mobiele showroom kan komen maar wel vragen heeft, kan ze ook telefonisch of per mail stellen. Het Duurzaam Bouwloket is bereikbaar via telefoonnummer 072-7433956 en info@duurzaambouwloket.nl. Ook is het mogelijk een afspraak te maken voor het Duurzaam Wonen-spreekuur in het stadhuis via de website. De inzet van de mobiele showroom is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Noord-Holland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button