Sport

Val Niek Schaap verhinderde betere klassering

Heerveen – Julianadorper ijsspeedwaycoureur Niek Schaap was finalist zaterdag en zondag bij het WK. De wedstrijden over twee dagen waren in het Thialfijsstadion. Twee punten was de score op zaterdag van Niek uit de vijf te rijden heats.

In heat een zondagmiddag een hele goede start van Schaap als nummer twee door de eerste bocht en daarna direct op kop. In de laatste bocht voor de finish op weg naar de overwinning ging Niek even te plat met zijn motor. De spikes op de banden verloren grip op het ijs en werden de strobalen onvrijwillig bezocht. Gevolg diskwalificatie.

Een eerste heatoverwinning in een WK ging verloren voor Niek. “Ik was even mijn moraal kwijt. Ik reed heel goed in die eerste heat, maar bij deze snelheden verlies je gauw grip”, zei Niek na afloop van het WK. “Schrale troost voor mij was dat kanshebbers op de WK-titel hetzelfde overkwam en het hoogste treetje van het podium niet mochten bestijgen.” Schaap kon daarna nog een punt scoren en eindigde op een vijftiende plaats. Goed merkbaar was dat Schaap progressie in zijn rijden laat zien.

Het volgend seizoen kan Niek concurrentie verwachten van zijn broer Bart. “Ik ben van werkgever veranderd en kan in de winter weer aan deze mooie sport meedoen”, aldus Bart.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button