Sport

Dames Den Helder Suns beginnen play-offs met zege

Den Helder – De strijd om de landstitel bij het damesbasketbal is dinsdagavond officieel van start gegaan met de kwartfinales van de play-offs. Den Helder Suns nam het in de eerste van een best-of-three op tegen BAL, de Basketbal Academie Limburg, en won eenvoudig.

In een met enthousiaste supporters gevulde Sporthal Sportlaan opende Lotte Toornstra voor de Suns de score. In het eerste kwart kwamen de bezoekers amper aan scoren toe (18-6), maar in deel 2 ging het een stuk beter. Het gat was toen echter al geslagen en de achterstand die BAL had opgelopen werd niet meer gedicht. Na 35-25 bij rust werd het duel uiteindelijk met 74-51 gewonnen. Kelsi Lidge was met 20 punten topscorer aan Helderse zijde, waar bij de bezoekers Alexandra LaPorta met 14 punten de beste schutter was.

De kwartfinales en de halve finales worden in een best-of-three beslist, de finale van de play-offs gaat over maximaal vijf wedstrijden. BAL is de nummer 8 uit de reguliere competitie, de Suns sloten af als eerste en hebben daarom gedurende de gehele play-offs het thuisvoordeel. Komende zaterdag is de tweede wedstrijd tegen BAL, uit in Weert. Bij winst start donderdag 13 april de halve finale. Mochten de Suns zaterdag niet winnen, dan volgt maandag de derde wedstrijd tegen BAL en die is dan weer in Den Helder.