Hollands KroonVideo

Mede dankzij de leerlingen heeft IKC De Kroon nu een schoolplein van en voor de hele buurt (video)

Advertentie:

Anna Paulowna – Met een dansvoorstelling, zang, een onthulling en natuurlijk een proefritje opende wethouder Peters samen met de basisschoolleerlingen en peuters van IKC De Kroon de nieuwe buitenruimte. Het hypermoderne schoolplein, met pannakooi, speeleiland en tiny forest, geïntegreerd fietspad en veilige parkeerplaats voldoet helemaal aan de eisen van deze tijd, maar vooral ook aan de eisen van de leerlingen. En dat is misschien nog wel het belangrijkst.

“Ik vind het heel mooi geworden en vooral gezellig”, vertelt Veronika uit groep 8, “omdat er altijd kinderen aan het spelen zijn.” Dat geldt niet alleen voor de kinderen van IKC De Kroon, vertelt Jaimy uit groep 7/8. “Er zijn veel mensen die niet op school zitten die er komen, dat is heel leuk.” Volgens de leerlingen is het niet verwonderlijk dat kinderen er zo graag spelen. “De leerlingenraad heeft gekeken naar wat we graag op het schoolplein wilden hebben.” Veel van de wensen zijn uitgekomen: een pannakooi, speeleiland en veel groen. Veronika vindt het belangrijk dat de leerlingen mee konden beslissen: “als de leraren hadden bepaald wat er op het schoolplein kwam dan was het mogelijk dat de kinderen het plein niet leuk vinden en dan niet meer buiten willen spelen.”

Voor de school was ook veiligheid een belangrijk thema. Er is een speciale parkeerplaats aangelegd zodat kinderen die naar school lopen niet zomaar met auto’s in aanraking komen. Ook het fietspad is gescheiden van de straat.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button