Cultuur/Natuur

Nieuwedieper Rob Zewald publiceert deel twee van Harrie de Hond

Advertentie:

Den Helder – De Helderse auteur Rob Zewald publiceert vrijdag 7 april het tweede deel van Harrie de Hond. In deel één werden de lezers voor het eerst voorgesteld aan Het Genootschap van Klavertje Vier. In dit tweede deel reizen de jonge lezers opnieuw mee met Harrie de Hond, Graaf Bastiaan, Co Vlo, en Tante Kat. Dit keer gaan zij op zoek naar een nieuw thuis.

Opnieuw moet het viertal dieren opzoek naar een nieuw huis. Onderweg beleven ze allerlei avonturen en sluiten ze nieuwe vriendschappen met verschillende dieren. ‘Harrie de Hond – en het Genootschap van Klavertje Vier, Deel 2’ kan ook eventueel los van deel 1 (voor)gelezen worden. Dit vermakelijke jeugdboek van Rob Zewald uit Den Helder wordt vanaf vrijdag 7 april uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Harrie de hond is een verhaal over een viertal dieren: twee honden, een kat en een vlo. Ze noemen zich het Genootschap van Klavertje Vier. In het vorige deel had het viertal een thuis gevonden in een circus, maar door een brand moeten ze weer op zoek. Ze beleven onderweg allerlei avonturen en sluiten vriendschap met diverse dieren. Tijdens hun zoektocht belanden de dieren onder andere in een dierentuin, een asiel en wonen een tijdje bij een kluizenaar. De verschillende karakters van de dieren zorgen voor de nodige spanning en humor. Uiteindelijk heeft het verhaal een happy end.

Over de auteur
Rob Zewald is gepensioneerd klinisch psycholoog en psychotherapeut. Hij is getrouwd, heeft twee zonen en vier kleinkinderen. Tot zijn 65e werkte hij in het Gemini Ziekenhuis te Den Helder en daarnaast als zelfstandig gevestigd psychotherapeut. Daarna was hij verbonden aan diverse andere instanties waaronder de Opvoedpoli eveneens in Den Helder. Vroeger vertelde hij zijn zonen verhaaltjes voor het slapen gaan. Nu doet hij dat bij zijn kleinkinderen. Het schrijven van het eerste deel gaf veel voldoening. Inmiddels is er ook een boek voor volwassenen verschenen, ‘De beeldentuin’, en volgen er nog meer. Deel twee van Harrie zag mede op verzoek van zijn oudste kleinzoon het licht. De illustraties zijn van zijn schoondochter Maaike Hamersma.

Harrie de Hond – en het Genootschap van Klavertje Vier, Deel 2 verschijnt vanaf 7 april. Het boek bevat 156 pagina’s en is inclusief kosteloze verzending voor € 25,50 verkrijgbaar in Nederland en België.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button