Nipte winst SEW in derby tegen VZV

Westfriesland/SEW DS.2 heeft een zwaarbevochten overwinning behaald tegen het nog ongeslagen JuRo Unirek/VZV DS.2.

SEW nam al snel een voorsprong waar de thuisploeg pas na 12 minuten door een fraaie treffer van Renee Kolken op een 5-4 voorsprong kwam. Beide teams waren in deze spannende derby aan elkaar gewaagd waar VZV na 20 minuten door 2 treffers van Carmen v d Kroon een 7-5 voorsprong wist te nemen.

SEW wist hierna weer op gelijke hoogte te komen. Door doelpunten van Britt Stammes en Lynn Klesser kwam VZV weer op voorsprong maar SEW wist een achterstand steeds ongedaan te maken. Toch wist VZV door een rake pegel van Zoë de Bruijne met een minieme voorsprong de rust in te gaan.

Rust stand 10-9
Meteen na de pauze scoorde Jet Jimmink 11-9, maar SEW klampte wederom aan en bracht de stand weer in evenwicht 11-11 na 4 minuten in de tweede helft. Door twee fraaie scores van Demi Worst en een treffer van Romy Zengerink nam het team van coach Ard de Ruiter een 14-12 voorsprong, maar door slordig en gehaast spel kon SEW weer aanhaken.

Het team van coach Jacco Kersens nam het hef in handen en boog de achterstand halverwege de tweede helft om naar een 14-16 voorsprong. Nu moest VZV in de achtervolging, maar bleef achter de feiten aanlopen. Britt Stammes en Renee Kolken maakten de stand nog wel gelijk op 16-16. Het spel van beide teams werd er naarmate de wedstrijd vorderde niet beter op, Kim Groen met een VZV verleden zette SEW op 16-17 en Britt Stammes maakte nog wel gelijk.

SEW voelde dat er meer inzat en ging op jacht naar de overwinning, zette de thuisploeg onder druk en nam in de zenuwslopende slotfase zelfs met 18-20 de leiding. Na weer een paar geweldige reddingen van Lisanne Bakker kreeg het team van Ard de Ruiter nog wat hoop en benutte Carmen van de Kroon een strafworp 19-20. SEW maakte nog 19-21 en scoorde VZV nog wel de laatste treffer in het rommelige einde. De einstand was 20-21.