Hollands KroonVideo

Oudste en jongste lid openen de nieuwe bieb in Niedorp (video)

Nieuwe Niedorp – De fanatieke lezers wisten het al een tijdje: de Bibliotheek in Nieuwe Niedorp is na twee verhuizingen eindelijk in het nieuwe gebouw getrokken en op woensdagmiddag was de feestelijke opening. Samen met het eerst (een lidnummer met vooral heel veel nullen) en het laatst ingeschreven lid onthulde wethouder Maarten Versluys de tekst op de gevel: In de bieb vergroot ik mijn wereld.

“Het is wel wat kleiner”, zegt lid van het eerste uur mevrouw Van der Leer-Doorn, “maar eigenlijk valt me op dat er een redelijk nieuwe collectie is en dat is erg mooi.” Het gaat tegenwoordig wel anders dan vroeger. “Via de computer kan je de catalogus van alle aangesloten bibliotheken opzoeken”, vertelt Van der Leer-Doorn, “en zo kan je eigenlijk veel meer boeken lenen dan vroeger.” Ze is al ruim veertig jaar lid van de bieb, maar dat betekent niet dat ze het wat rustiger aan doet met lezen. “Ik heb in dit nieuwe gebouw al wel veertig boeken geleend!”

Met het nieuwe gebouw komen er ook twee nieuwe dingen bij: extra openingstijden en een voorleesmiddag. “We geven op dinsdagmiddag al cursussen en het lukt ons nu ook om dan open te blijven, dus dat is erg mooi”, vertelt Marleen Zomerdijk, de coördinator van de vestiging in Niedorp. “Ook gaan we een voorleeskwartiertje-halfuurtje doen op de woensdagmiddag”, vertelt Zomerdijk. Dat had even wat voeten in de aarde, want er moesten vrijwilligers voor gevonden worden. Die zijn er, en dus gaat het voorlezen van start.

Kijk voor de openingstijden en activiteiten van de bibliotheek op de website.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button