Den HelderJeugdVideo

Schoolvoetbaltoernooi zonnig ten einde, winst voor De Vlieberg en De Fontein (video)

Den Helder – De finaledag van het schoolvoetbaltoernooi werd zonnig afgesloten. Met nog 112 wedstrijden te gaan waren er kansen genoeg voor elk team om een plek als winnaar in de poule te veroveren. De meisjesteams van de scholen trapte de dag in de ochtend af, in de middagzon werden de finales van de jongensteams gespeeld.

Ron van der Graaf van Stichting Schoolvoetbal Den Helder had er zin in. “We Kijken ontzettend uit naar de laatste dag”, vertelt van der Graaf. “Vandaag nog 112 wedstrijden, we verwachten 577 kinderen op het complex”. Even was het spannend of het toernooi doorgang kon vinden, omdat een aantal scheidsrechters opstapte nadat zij werden uitgescholden door supporters. Gelukkig konden de gaten gevuld worden, en kon er elke wedstrijd gefloten worden. Na een oproep aan alle ouders om vooral positieve dingen te roepen aan de zijlijn heeft van der Graaf goede hoop dat de finales gemoedelijk verlopen. “We zijn het gesprek aangegaan met de ouders en de scholen. Ik hoop dat de kinderen vandaag met veel plezier kunnen voetballen, en dat de beste moge winnen!”

Uitslagen
In de ochtend sleepte het vierde onderbouwteam van de Fontein met 3-0 de winst binnen, het vierde team van het Jac P. Thijsse eindigde als tweede.
Voor de meisjes bovenbouw mocht het tweede meisjesteam van de Fontein zich winnaar van het toernooi kronen. In een spannende wedstrijd met het tweede team van de Koningin Julianaschool wisten zij met 2-0 de winst te behalen.

Tijdens de tweed helft van de dag werd er onder de middagzon niet minder fel gestreden om de winst. De finale in de winnaarspoule werd gespeeld tussen De Vlieberg 5 en Optimist 3. Hoewel het team van de Optimist in het begin van de wedstrijd een voorsprong te pakken kreeg, wisten zij deze niet vast te houden. Ondanks dat de teams erg aan elkaar gewaagd waren lag het balbezit in het tweede deel van de wedstrijd overtuigend bij het team van De Vlieberg. Zij wisten de wedstrijd als winnaar af te sluiten met een nette score van 3-2.

Hoop op meer inschrijvingen
Bert Deckers, voorzitter van de Sportfederatie Den Helder, deelde de medailles en bekers uit aan de winnende teams. Voor de uitreiking sprak Deckers zijn hoop uit dat het schoolvoetbal leidt tot meer inschrijvingen bij sportclubs. Ook noemde hij dat, mochten financiën hier voor een gezin een beperkende factor bij zijn, dat ouders altijd aanspraak kunnen maken op het jeugdsportfonds dat hier speciaal voor in het leven is geroepen. Deckers: “Er is vaak nog een drempel, en dat kan komen omdat de ouders niet het geld hebben om de contributie of een tenue te kunnen betalen. Daarvoor is dat Jeugdsportfonds. Ze kunnen zich gewoon aanmelden bij een vereniging, die weten wel de weg, het is heel simpel aan te vragen. Daardoor hou je die kinderen in beweging, en dat is het allerbelangrijkste”.

Alle uitslagen van de verschillende poules zijn te vinden op de website van Stichting Schoolvoetbal Den Helder.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button