Den HelderPolitiekSport

Terug naar de tekentafel met plannen voor sportcomplex FC Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Het raadsvoorstel met plannen voor de verbouwing van Sportcomplex de Streepjesberg, het sportpark van FC Den Helder, is voor nu teruggetrokken door het college. Het bestuur van de sportvereniging gaat opnieuw in gesprek met de wethouder. De Stadspartij, Beter voor Den Helder en de PvdA hebben dit verzocht nadat de voetbalclub liet weten dat zij hun opdracht aan een architect hebben teruggetrokken.

Op dinsdag 4 april zou de Raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkeling vergaderen over de verbouwplannen van de sportclub. Het college had een voorstel samengesteld, grotendeels op basis van de wensen van de sportclub. Niet allemaal werden die ingewilligd, maar grotendeels wel. Daarnaast stonden er in het voorstel een aantal alternatieven genoemd die de club wel in alles tegemoet kwamen. Echter zijn enkele van die wensen nu veranderd of losgelaten.

Toen raadsleden van de PvdA, Beter voor Den Helder en de Stadspartij dit hoorden hebben zij het college verzocht om dan opnieuw om tafel te gaan met de club. Het agendapunt werd daarom geschrapt. Wethouder Fotigui Camara gaat het gesprek voeren: “Door de ontwikkelingen is ons voorstel niet langer opportuun en zullen wij opnieuw in gesprek gaan om de wensen te bespreken. Zo kunnen we bepalen hoe wij dit als college gaan voorstellen aan de raad.” Commissievoorzitter Mirjam Dijk liet weten dat het college op 13 juni met nieuw voorstel komt.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button