Uitgaan

FNV houdt openbare bijeenkomst over regeling voor vervroegde uittreding

Advertentie:

Den Helder – De onderhandelingen met de werkgevers over het verlengen en verruimen van de regeling voor vervroegde uittreding (RVU) zijn vastgelopen. Vakbond FNV vindt dat het anders moet en daarom organiseren zij 7 februari in de Vredeskerk in Den Helder een openbare bijeenkomst over de RVU.

De regeling om eerder te kunnen stoppen met zwaar werk loopt eind 2025 af. Nu de onderhandelingen niks hebben opgeleverd, moet er volgens het FNV een structurele oplossing komen. Dit voor de periode vanaf 2026 en voor mensen die nu al “versleten” zijn en wel eerder willen stoppen met hun werk, maar het onder de huidige regelingen niet kunnen betalen.

“Zwaar werk zal blijven bestaan, ook al doen we van alles aan duurzame inzetbaarheid”, vertelt Henny Abbenes, voorzitter FNV Kop van Noord-Holland. “Voor bepaalde werknemers zal eerder stoppen met werken feitelijk de enige optie blijven. Het is de taak van de vakbonden ervoor te zorgen dat dit kan en dat de financiële consequenties van het eerder stoppen niet te groot zullen zijn.”

Openbare bijeenkomst
“Heel veel mensen in zware beroepen zijn al “gesloopt” als ze hun pensioenleeftijd halen”, vervolgt Abbenes. “Bijvoorbeeld mensen die in ploegendiensten werken en waarbij de nachtdiensten bijzonder zwaar zijn. Maar het geldt ook voor al die andere werknemers die te maken hebben met jarenlang fysiek of mentaal belastend werk, in de bouw, bij de politie en in tal van andere sectoren. Het moet en kan anders vinden wij als FNV daarom houden wij een openbare bijeenkomst over de RVU.”

De bijeenkomst vindt woensdag 7 februari om 19:30 uur plaats in de Vredeskerk aan Torplaan 26 in Den Helder. Portefeuillehouder pensioenen Piet Rietman zal naar de Noordkop afreizen om nadere uitleg te geven over de inzet van de FNV. Verder zal hij in discussie gaan over hoe het nu verder moet op de korte en de lange termijn. Het is een openbare bijeenkomst dus iedere belangstellende is van harte welkom.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button