Politiek

Michiel Wouters krijgt zilveren erepenning

Advertentie:

Den Helder – Michiel Wouters heeft tijdens zijn afscheidsreceptie als wethouder de zilveren erepenning van de gemeente Den Helder in ontvangst genomen. Als blijk van waardering en erkentelijkheid voor zijn bijzondere verdiensten, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten dit aan hem toe te kennen. Wouters is sinds 9 juli 2018 wethouder van de gemeente Den Helder geweest en treedt op 15 april 2024 officieel uit dienst. Vrijdagmiddag nam hij alvast afscheid in het stadhuis.

Burgemeester Jan de Boer overhandigde de erepenning en sprak mooie woorden richting Wouters uit. “Gedreven door het verbeteren van jouw eigen leefomgeving heb je je onder meer ingezet voor stedelijke vernieuwing, het stadshart, Willemsoord, Zeestad, de detailhandel en de horeca. De resultaten mogen er zijn. Steeds vaker horen we reacties van bezoekers die positief verrast zijn door wat ze hier aantreffen. Er zijn tal van voorbeelden, zoals verschillende gevelrenovatieprojecten, het versterken van een compact stadshart en de prachtige architectonische nieuwbouw in de binnenstad.” Verder noemde de burgemeester Wouters een ambassadeur voor het leven. “Hij is trots op Den Helder en waar Den Helder voor staat.”

Meer dan honderd mensen kwamen vrijdagmiddag naar het stadhuis om afscheid te nemen van Wouters als wethouder. Velen hadden een cadeautje voor hem mee. Naast de burgemeester sprak ook Carlo Assorgia, fractievoorzitter van Beter voor Den Helder, wethouder Wouters nog een laatste keer toe. Assorgia prees Wouters onder meer vanwege het feit dat hij een verbinder is.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

3 reacties

  1. Die zilveren ere penning is niet van zilver. Althans de zilveren die mij werd uitgereikt is alleen in naam van zilver.

  2. De zilveren erepenning die aan de heer Roel Prins is uitgereikt, is van zilverpapier gemaakt. En ja, die penning is dus veel minder waard. Enfin, we weten in ieder geval dat u ook in het gelukzalige bezit bent van een ‘zilveren’ erepenning.

  3. De heer Michiel Wouters feliciteer ik met deze blijk van waardering door de gemeente Den Helder. Ik was het niet altijd eens met zijn stellingnames zoals die te lezen waren in de diverse artikelen. Dat mag gelukkig in Nederland en ook dan in Den Helder, want ik ben niet opgepakt en met een schijnproces voor lange tijd opgesloten in de gevangenis op de Razende Bol.
    Een rustig en fijn pensioen wens ik de heer Michiel Wouters.

Wellicht ook interessant

Back to top button