Hollands Kroon

Minder parkeerplaatsen, maar toch tevreden gezichten in ontwerp herinrichting centrum Hippolytushoef

Advertentie:

Hippolytushoef – Het centrum van Hippolytushoef gaat volgend jaar op de schop. Donderdagavond 4 april was er in de kantine van de sporthal voor de inwoners een inloopavond om de plannen te bekijken. Tijdens deze avond werden veel vragen afgevuurd op Pascal van der Graaf van ingenieur en adviesbureau KYBYS en Suzanne Houtsma en Shannon Bongers van de gemeente Hollands Kroon.

Zij wisten de vragen op een deskundige en begrijpelijke manier te beantwoorden en over het algemeen waren de inwoners zeer positief over de herinrichting. Er komt meer groen om het centrum zo vriendelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken voor toeristen en het winkelend publiek.

Dit meer groen gaat wel enigszins ten koste van het aantal parkeerplaatsen en hier was niet iedereen blij mee. Op ’t Hoekje verdwijnen er enkele, maar op het Kerkplein heeft de gemeente voorlopig negen plaatsen geschrapt. Dit gaat voornamelijk om de plaatsen tussen de Etos en restaurant ‘Ongder De Kukel’. Dit hoeft geen probleem te zijn omdat er achter de Aldi nog voldoende parkeerplaatsen over zijn. Vanaf dit terrein kun je via een doorgang makkelijk en snel bij de winkelstraat komen.

Langparkeerders
Op ’t Hoekje staan veel langparkeerders en zodoende wordt het op bepaalde tijden voor de klanten van de supermarkt even lastig om de auto neer te zetten. De vraag die hierop werd gesteld was of het niet mogelijk is om een blauwe zone in te voeren. Dit blijkt lastig te zijn omdat de handhaving niet genoeg middelen en mankracht heeft om hiervoor op te treden. In heel Hollands Kroon is trouwens ook geen blauwe zone.

De gemeente is ook in gesprek met de verschillende nutsbedrijven om de eventuele kabels die nog moeten worden gelegd dit te doen voor de herinrichting. De plannen zijn nog niet helemaal definitief en in loop van het jaar zal er nog een ontmoeting met de middenstand plaatsvinden. Hierna worden de plannen definitief en is het de bedoeling om volgend jaar te starten.

De werkzaamheden zal in verschillende fases worden gedaan, maar er zal enige overlast voor de ondernemers en winkelend publiek zijn.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button