Hollands Kroon

Voorlopige hechtenis begeleider woongroep met 90 dagen verlengd

Advertentie:

Breezand – De voorlopige hechtenis van de 38-jarige T.R. uit Callantsoog is door de rechtbank in Alkmaar met 90 dagen verlengd. De man zit in voorarrest op verdenking van een zedendelict, gepleegd in een instelling in Breezand. Het zou gaan om misbruik van een minderjarige met een verstandelijke beperking. De verdachte was als begeleider werkzaam in de instelling.

De man werd 19 maart opgepakt en zit sindsdien in voorarrest. Een woordvoerder van de rechtbank laat weten dat de rechter-commissaris deze week heeft besloten dit met tenminste 90 dagen te verlengen. Hierna wordt opnieuw bekeken of de verdachte langer vast moet blijven zitten.

De voorlopige hechtenis is verlengd op grond van artikel 67A van het Wetboek van strafvordering. Dat wetsartikel heeft onder meer te maken met de vraag of er voldoende ernstige bezwaren zijn om iemand langer vast te houden, maar kijkt onder meer ook naar recidivegevaar en de mogelijke uiteindelijke strafmaat (meer dan vier jaar celstraf). De woordvoerder van de rechtbank kon niet aangeven wat in dit specifieke geval precies de reden voor verlenging is geweest.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button