112

Dronken bestuurder aangehouden vanwege hoge snelheid

Advertentie:

Julianadorp – De politie heeft een 36-jarige man aangehouden, die agenten met hoge snelheid tegemoet kwam rijden op de Callantsogervaart. De man reed 127 kilometer per uur, waar 60 is toegestaan: 67 kilometer overschrijding.

De man weigerde echter te stoppen en slingerde over de gehele weg. De man reed zich vervolgens ‘klem’ bij een bungalowpark en ging er lopend vandoor. De man had pech dat hij wegrende voor een hondengeleider. Na het waarschuwen met de hond, dat hij zou worden ingezet, kon de man gemakkelijk worden aangehouden en kwam hij de bosjes uit. Naast de snelheidsovertreding was de man ook nog onder invloed van alcohol, op het bureau blies hij 500 ug/l. Tevens bleek hij hiervoor een recidivist te zijn.

De man kreeg verbaal voor de snelheid, het alcoholgebruik, het niet opvolgen van het stopteken, geen richting aangeven en voor het niet rechts rijden op de weg. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast is de man aangemeld voor twee cursussen welke hij op eigen kosten (ongeveer €1200,- en €1000,- ) moet volgen: de educatieve cursus gedrag en de educatieve cursus alcohol.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button