Hollands Kroon

Herschreven hit ‘ Zo ver weg’ van Fleur raakt mensen

Advertentie:

Anna Paulowna – Zangeres Fleur Raateland uit Anna Paulowna, onder meer bekend van The Crazy Pianos en haar deelname aan The Voice of Holland van dit jaar, raakt veel mensen met haar herschreven versie ‘Zo ver weg’, een nummer dat in de jaren 90 een bekende hit was van Guus Meeuwis.

Ze heeft de tekst herschreven naar deze tijd en het nummer zal daarom juist nu voor velen van toepassing zijn. Vrienden die je niet zo snel kunt zien. Je opa of oma die alleen thuis zit of andere familieleden die je nu even moet missen. Binnen een week schreef ze het liedje thuis bij haar ouders in de Polder, haar ‘quarantaineplaats’. Dit nadat ze het nummer onlangs hoorde bij de Belgische versie van de Beste Zangers: ‘Liefde Voor Muziek’.

Fleur: “Ik dacht meteen: wat is dit toch mooi. De versie van Guus Meeuwis kende ik natuurlijk al wel. Wat ik zo leuk vond, is dat dit liedje eigenlijk origineel nog weer van een andere artiest is, namelijk: ‘Mama’s Jasje’. In het kader van de ‘cover op cover’ – een project dat ik onlangs ben gestart en inhoudt dat ik van een bestaande cover weer een nieuwe, Fleur-achtige cover maak.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button