Den Helder Suns bekert verder

Sporthal De Schaapskooi in Bemmel was woensdagavond het toneel voor een midweekse bekerwedstrijd. Batouwe Basketball komt uit in de Promotiedivisie onder de naam Dreamfields Dolphins en de tegenstander was de Den Helder Suns. Bekerwedstrijden zijn altijd opzichzelfstaande wedstrijden en uitslagen onvoorspelbaar.

Het eerste kwart, waarin de Dolphins een snelle 5-0 voorsprong namen, ging verder volledig gelijk op en eindigde met de stand 25-25. Pas bij de pauze wisten de Suns een gaatje te slaan, tot 41-49. Na de pauze wist Bemmel de winst van het derde kwart naar zich toe te trekken (21-18), waardoor het verschil tussen beide ploegen nog maar vijf punten bedroeg: 62-67.

De Bemmelse basketballers wisten het de Den Helder Suns lastig te maken tot aan de laatste zoemer. In het laatste en beslissende kwart was het verschil zeven minuten voor het einde slechts twee punten: 67-69. Toch wisten de Helderse basketballers, met in de hoofdrol Micheal Miller, zich te herpakken en kon de ploeg zonder kleerscheren terug in de bus naar de Noordkop: 73-83.