Den HelderUitgaan

Nieuwe online lezing over de barok

Den Helder – De lezing over de barok kon vorige maand helaas niet doorgaan in School 7 en ook het Rijksmuseum is gesloten. Kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin geeft deze lezing nu online op donderdagavond 14 mei. Exclusief voor KopGroep Bibliotheken is de lezing te volgen via Zoom. Gratis, als een cadeautje van de bibliotheek.

Krzysztof vertelt deze avond wat de barok eigenlijk is. De stijl bestond grofweg tussen het einde van de zestiende en het einde van de achttiende eeuw in alle kunsten. Barokke kunstenaars legden de nadruk op emotie, beweging, drama en theater. De schilder Michelangelo Merisi genaamd Caravaggio en de beeldhouwer, architect en stedenbouwkundige Gianlorenzo Bernini waren twee hoofdpersonen die daarin excelleerden.

Hoe werkt het?
Deelnemers volgen de lezing thuis op hun eigen computer of tablet via het makkelijk te hanteren programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen en hoor je de spreker praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen. Meer informatie is te vinden in het activiteitenprogramma op www.kopgroepbibliotheken.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button