Hollands Kroon

Taptoesignaal klinkt ook in Wieringerwaard

Adverentie

Wieringerwaard – In heel Wieringerwaard Was het Taptoe Signaal hoorbaar op 4 mei om 19.58 uur.

Op vijf locaties speelden enkele leden van muziekvereniging Wieringerwaard vanuit de voortuin van de woning dit signaal ter gelegenheid van de dodenherdenking. Hierna werd twee minuten stilte in acht genomen. Aansluitend klonk het Wilhelmus door het dorp. Een dodenherdenking die dit jaar door de coronacrisis aangepast werd, maar niet minder respectvol was.

Ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid was het dit jaar het plan om een bijzondere herdenkingsactiviteit te laten plaatsvinden. Op 4 en 5 mei stonden speciale activiteiten gepland, zoals het Festival Leef. Door de huidige omstandigheden zijn deze plannen stil gelegd en een jaar vooruit geschoven.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button