Den HelderPolitiek

Brugwachtershuisje terug naar gemeente voor herbestemmingssubsidie

Den Helder – De gemeente wil het brugwachtershuisje aan het Ankerpark overnemen van Port of Den Helder en het via een herbestemmingssubsidie van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een nieuwe invulling geven. Wanneer deze subsidie is ontvangen kunnen er gesprekken worden gevoerd met mogelijke initiatiefnemers.

Recentelijk gaf het college B&W aan het huisje te willen ‘inpakken’ met een beschermende folie om verder verval tegen te gaan. Er zou dan rustig gedacht kunnen worden over een mogelijke bestemming voor het huisje. Port of Den Helder is momenteel de eigenaar. Nu is besloten dat de gemeente eigenaar zal worden zodat zij via een herbestemmingssubsidie het gebouw kunnen opknappen.

De uiteindelijke invulling van het brugwachtershuisje laat de gemeente over aan initiatiefnemers als die er komen. In Nederland bestaat er een stichting die zich bezighoudt met de invulling van leegstaande brugwachtershuisjes. Zo worden sommigen omgetoverd tot kunstprojecten, horeca of winkels.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. en zo kunnen ze het alsnog maanden cq jaren rekken tot het huisje vanzelf instort en het terrein kan worden ingezet voor het uiteindelijk plan…..

Back to top button
%d bloggers liken dit: