Uitgaan

Wijkplatform Julianadorp houdt bewonersavond over energietransitie

Advertentie:

Julianadorp – In Nederland is de afspraak gemaakt om in 2050 energieneutraal te zijn. Dit betekent onder andere dat de energievoorziening in huizen en andere gebouwen niet langer mogelijk is met fossiele brandstoffen zoals aardgas, kolen en/of oliën. De ambitie van de gemeente Den Helder is om al in 2040 energieneutraal te zijn. Tijdens de bewonersavond op 25 januari worden inwoners van Julianadorp bijgepraat over wat dit voor hen betekent.

Door de Rijksoverheid is gemeenten opgedragen deze afspraak te realiseren middels een Transitie Visie Warmte. In Den Helder is deze Transitie Visie Warmte in december 2021 vastgesteld. Het Wijkplatform Julianadorp nodigt de inwoners uit om over de (financiële) consequenties en benodigde stappen voor de invulling van deze ambitie te informeren. Onder leiding van Hans Boskeljon, voorzitter van het Wijkplatform kunnen inwoners met een deskundig panel in gesprek over dit onderwerp.

Het panel bestaat uit Peter van Diepen (wethouder van financiën), Stefan Hikspoors (projectleider verduurzaming), Gert-Jan van der Waard van Susteen (bureau voor verduurzaming). Tevens zal een vertegenwoordiger van de wijk Zwanenbalg aanwezig zijn om de ervaringen uit die wijk met aanwezigen te delen.

Aanmelden
De bewonersavond vindt donderdag 25 januari vanaf 19:30 uur plaats in het Junior College, Akkerbouwstraat 1 in Julianadorp. De deuren zijn al vanaf 19:00 uur geopend. Geïnteresseerden voor deze bewonersavond kunnen zich aanmelden via wijkplatform.julianadorp@gmail.com. Na afloop van de avond zijn Energie en Warmte Coaches aanwezig met diverse folders en om vragen te beantwoorden.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button