Meer zonnepanelen voor Den Helder

Den Helder – Ook dit jaar is in Den Helder de gezamenlijke inkoopactie zonnepanelen via het Duurzaam Bouwloket een groot succes. Op dit moment hebben zeker 370 inwoners zich ingeschreven. Lokale installatiebureaus zijn al begonnen met het plaatsen van de zonnepanelen. Daarmee genieten veel woningeigenaren deze zomer al van zelf opgewekte zonnestroom.

Gertjan van Keulen organiseert als projectleider samen met het Duurzaam Bouwloket de gezamenlijke inkoop. Volgens hem zijn er verschillende redenen waarom er zoveel mensen zich inschrijven: “We zitten allemaal noodgedwongen thuis en geven bijna geen geld uit. De spaarrente is erg laag. Mensen kijken uit naar investeringen waarmee ze wat terug kunnen verdienen. Met zonnepanelen heb je direct rendement doordat je elektriciteitsrekening daalt. Veel deelnemers vinden het een fijn idee dat lokale installateurs de panelen plaatsen. Op die manier stimuleren ze toch ook de werkgelegenheid in eigen regio.”

Corona maakt het makkelijk om afspraken te maken voor het huisbezoek en installatie. De meeste mensen zijn thuis en hoeven geen vrije dag op te nemen. Met het protocol ‘Veilig doorwerken’ worden de coronaregels ook goed nageleefd.

Met zonnepanelen wordt gemeente Den Helder stap-voor-stap steeds duurzamer. De gemeente ondersteunt de gezamenlijke inkoopactie met subsidie van de provincie Noord-Holland. Inschrijven op de actie kan nog tot en met 9 mei via https://v1.duurzaambouwloket.nl/actiedenhelder.

Mobiele versie afsluiten