Den HelderPolitiek

Scholte en gemeente akkoord met mediation

Advertentie:

Den Helder – Wordt de inmiddels jarenlange ruzie tussen de gemeente Den Helder en kunstenaar Rob Scholte binnenkort eindelijk opgelost? Het kan, maar niets is nog zeker. Wel staat vast dat alle betrokken partijen (naast Scholte en Den Helder ook advocatenkantoor Friedberg & Mahn Advocaten) akkoord zijn gegaan met de door de rechter voorgestelde mediation.

Het Gerechtshof heeft bij het voorstel tot mediation de wens uitgesproken voor een totaaloplossing voor alle lopende kwesties tussen partijen. In een brief aan de gemeenteraad laat het college van Den Helder weten dat alle partijen openstaan voor dit traject. “Dit beschouwen wij als een positieve eerste stap, die wij graag nader willen verkennen”, aldus het college. “Wij zetten ons hier de komende tijd actief voor in.” Het mediationbureau van het Gerechtshof te Amsterdam is gevraagd een onafhankelijke mediator toe te wijzen.

Ten behoeve van de mediation heeft Den Helder besloten de komende periode niet over te gaan tot executieverkoop van de kunstcollectie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

3 reacties

  1. Ben benieuwd wie de woordvoerder van de Gemeente gaat worden. Als dit maar niet Wouters, Biersteker of Visser gaat worden. Dan is het bij voorbaat gedoemd om te mislukken. Wellicht dat Kos deze gesprekken kan voeren, want was hij het ook niet die Rob Scholte overhaalde met veel bombarie om naar Den Helder te komen om een prachtig museum op te zetten. Kan hij zich altijd nog beroepen dat hij geen mandaat heeft namens B&W. Of zou onze nieuwe burgemeester hier een rol in kunnen spelen, wellicht dat hij nog niet geïnfecteerd is met het grote ego syndroom. Wordt vervolgd!

    1. Over grote ego’s gesproken: vlak dat van Rob Scholte ook niet uit! Het lijkt me raadzaam dat hij niet zelf aan de onderhandelingstafel plaats neemt, want dan is het overleg inderdaad bij voorbaat gedoemd om te mislukken.

  2. Mediation is een tweesnijdend zwaard.
    Als er geen oplossing uit voortvloeit die voor beide partijen bevredigend is; kan de gemeente stellen dat ze al het mogelijke hebben gedaan – en alsnog tot executie verkoop overgaan.

Wellicht ook interessant

Back to top button