Den HelderUitgaanVideo

Bevrijdingsdag in Den Helder: Grachtenfestival en Buurtfeest (video)

Den Helder – Ook in Den Helder stonden verschillende festiviteiten op de planning voor Bevrijdingsdag. Buurthuis de Beuk organiseerde een Bevrijdingsfeest voor de kinderen en de Bassingracht in de Visbuurt was afgezet voor een heus grachtenfestival.

Bezoekers vierden de vrijheid op verschillende manieren. Bij De Beuk waren verschillende activiteiten voor de kinderen georganiseerd, met als hoogtepunt een stormbaan. De muziek schalde door de wijk en de bezoekers genoten zichtbaar van het mooie weer. Het evenement was eigenlijk niet de bedoeling, vertelt bestuurslid Denise Witteveen, maar het enthousiasme na de activiteiten op Koningsdag was zo groot “dat we de volgende ochtend meteen bij elkaar zaten om dit door te spreken en binnen een week hebben we het opgezet.” Met de inkomsten die ze op Bevrijdingsdag genereren kan het buurthuis weer andere activiteiten organiseren.

Vanaf het water van de Bassingracht schalde de rock ‘n roll door de Visbuurt. Café de Bierbron organiseerde voor het eerst een Grachtenfestival in het kader van Bevrijdingsdag en de straat stond vol. Uitbater Karel Schmitz is zeer tevreden met de opkomst: “we hebben niks te klagen, het zonnetje speelt met ons mee. Het is schitterend.” Bezoekers waren te spreken over de mogelijkheid om weer even ouderwets uit te kunnen. “Heel gezellig”, zeggen Anneke en Irma, “even lekker naar de muziek luisteren. Ik was er wel aan toe, voor de ouderen is er niet zoveel meer en hier kunnen we lekker dansen, heerlijk!”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button