Den Helder

Water- en gaslekkage in Kruiszwin

Julianadorp – Door werkzaamheden in de wijk Kruiszwin in Julianadorp is donderdagochtend een behoorlijk waterlek ontstaan. Doordat er veel water wegstroomde is het zand weggespoeld en hierdoor ontstond een verzakking, waardoor ook een gaslek ontstond.

De brandweer heeft een controle gedaan en het gevaar is geweken. De waterdruk is minder, de gasdruk is minder en sommige delen van Kruiszwin zijn afgesloten. PWN en Liander zijn druk bezig met herstelwerkzaamheden.

Het probleem met de waterleiding ontstond rond 09.15 uur door graafwerkzaamheden, het gaslek volgde rond 09.30 uur. Bij het vrijleggen van de leidingen is een koppeling van de waterleiding gesprongen. Volgens de aannemer was de druk op dat punt te groot. De schatting is dat de problemen ergens tussen 14.00 en 17.00 uur zijn opgelost.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. ja ja op ieder punt in de (water) leiding is de druk anders, net als in je (auto) band….

Back to top button
%d bloggers liken dit: