Politiek

Krul en Van den Born beëdigd als lid Tweede Kamer (update)

Krul is de 'chief whip' van het CDA

Advertentie:

Den Helder – De Nieuwediepers Harmen Krul (CDA) en Vincent van den Born (PVV) zijn woensdagmiddag in Den Haag beëdigd als lid van de Tweede Kamer. Dat gebeurde kort na 13.00 uur in een speciale zitting waarbij 80 Kamerleden werden beëdigd.

Voor Krul is het zijn tweede periode in Den Haag, al duurde de eerste periode redelijk kort. Begin dit jaar kwam hij in de Kamer en bij de verkiezingen vorige maand stond hij op plek 5 op de kandidatenlijst van het CDA, dat ook precies vijf zetels haalde. Van den Born is helemaal nieuw in de Tweede Kamer en zijn lidmaatschap is ook enigszins verrassend te noemen. Hij stond op plek 31 van de PVV-lijst en lang zag het er absoluut niet naar uit dat hij Kamerlid zou worden, maar door de grote zege van zijn partij mag hij zichzelf nu toch volksvertegenwoordiger noemen.

Van den Born wordt namens zijn partij woordvoerder Sociale Zaken & Werkgelegenheid / pensioenen, samen met Kamerlid Leon de Jong. De portefeuille van Krul is nog niet bekend. Hij laat weten: “Ik ben door het CDA gevraagd de rol als fractiesecretaris over te nemen, ook wel “chief whip” genoemd. In die rol ben ik druk met de portefeuilleverdeling, maar ook met het onderhandelen over praktische zaken als de zaalindeling, hoeveel commissies er komen, et cetera.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button