Hollands KroonVideo

Serieuze verhalen op het leugenbankje van Den Oever (video)

Den Oever – Op de Havenkade op de Oeverse haven staat een overdekt bankje met op de zijkant een bordje waarop staat ‘leugenbankje’. Elke morgen tegen elf uur komen verschillende personen hier een praatje maken over allerlei zaken, van wereldproblematiek tot kleine probleempjes in Den Oever.

“Er staat aan de zijkant leugenbankje, maar meestal wordt wel de waarheid verteld. Ook de visserij wordt besproken, maar dit is een beetje lastig omdat de meeste bankzitters geen vissermannen zijn geweest”, aldus oud-visser Jan Post. “Op dit moment is het grootste probleem de onderkant van ons verblijf. Hier heeft de wind vrij spel en dit betekent vaak kouwe poten.”

Volgens de heer Visser zou een kacheltje bovenin een welkome aanwinst zijn, zodat zij met koude dagen een beetje warm zitten. Genoeg om over te praten dus daar op het bankje op de Oeverse haven. Nieuwelingen zijn ook welkom. Alleen wordt het een beetje lastig met zitten, want het bankje is eigenlijk volledig bezet.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Lichaamstaal zegt vaak meer dan woorden over de achterliggende ambities en werkelijke beweegredenen van mensen. En ik ben nogal gevoelig voor die indirecte aanwijzingen die de werkelijke gemoedstoestand van medemensen blootleggen. Daarom was de ondubbelzinnig gesloten en afwijzende lichaamshouding van de mannen op het bankje, mannen die onmiskenbaar hun wezen en werkelijke aard proberen te verbloemen omdat dat in deze contreien nu eenmaal zo cultureel verankerd is, voor mij een reden om vanwege mijn volstrekt tegenovergestelde ervaringen m.b.t. die ontvankelijkheid naar medemensen toe in mijn geliefde Spanje, de proef maar eens op de som te nemen. Ik toetste ´bankje met 6 Spaanse mannen´ in op de zoekbalk van mijn Chromebook en klikte vervolgens op ´foto´s´. Warempel, mijn intuïtie klopte als een bus. Geen man met zijn armen over elkaar te vinden, zelfs niet met zijn zessen zittend op een bankje, geen 1. Hoe zou dat eigenlijk bij de vrouwen zijn, zittend op zo’n bankje.

Back to top button
%d bloggers liken dit: