Nieuws

Een nog duurzamer theater: De Kampanje

Advertentie:

Den Helder – Met trots laat theater De Kampanje weten dat het nu nog duurzamer is geworden, dankzij de installatie van nieuwe zonnepanelen op het dak. De realisatie is tot stand gekomen met partners: de Klimaatroute, Raysol Europe en Solar Centrum Nederland.

Het behouden van het monumentale karakter van het gebouw en het volgen van een strakke planning brachten de nodige uitdagingen met zich mee, maar dankzij de inzet van een team van specialisten zijn deze overwonnen.

De Kampanje: ”Wij zijn de Rabobank Kop van Noord-Holland, de Stichting Vrienden van de Kampanje en Willemsoord BV veel dank verschuldigd. Zonder hun bijdragen zou dit project niet mogelijk zijn geweest, en samen dragen we bij aan het verduurzamen van het erfgoed van Den Helder”.

Video
Personen die het verloop van het proces willen zien kunnen dit bekijken via deze link.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

6 reacties

  1. Alicia deze duurzaamheid doet niets aan het klimaat, kost een hoop geld, vereist een conventionele aanvullende / back- up energievoorziening en vraagt de belastingbetaler om meer geld. Enig anstractievermogen helpt om uw lezers correct te informeren.

    1. Inderdaad. Zomerdag staan de panelen stroom in het net te pompen waar de energie maatschappijen niet weten wat ze er mee moeten doen omdat het stroomverbruik dan laag is. Zo lang er geen goede manier is om die energie op te slaan voor als de zon niet schijnt zijn al die zonnepanelen alleen maar milieubelastend. Denk aan fabricage, transport, installatie en afval. En de belastingbetaler betaalt de rekening, of hij nou panelen heeft of niet. Sterker nog, degenen die geen panelen hebben betalen mee aan de panelen van mensen die wel panelen hebben. Onbegrijpelijk.

      1. Nou in dit land betalen mensen die geen kinderen hebben ook riant mee aan kinderen van anderen, onbegrijpelijk ….

        1. Kinderen vergelijken met zonnepanelen….onbegrijpelijk.

Wellicht ook interessant

Back to top button