Hollands Kroon

Video: Koeien gaan de wei weer in

Advertentie:

Hippolytushoef – Het is lente en dat betekent dat de koeien weer van stal gaan om zich enkele maanden te vermaken in de wei. Door de vele regenval van de laatste tijd is het al enkele keren uitgesteld. De weilanden zijn dan nog te nat voor de koeien.

Maar eindelijk was het, zaterdag 4 mei, bij de boerderij van Wim Mostert dan zover dat de deuren van de stal open konden om de dames naar buiten te laten gaan. Dit gebeurt over het algemeen niet erg rustig. De koeien zijn weer blij dat ze naar buiten kunnen en dat laten ze ook blijken.

Zodra de deuren open gaan begint de zogenaamde koeiendans. Ze rennen en springen naar het land en weten af en toe van gekkigheid niet wat te doen. Voor het publiek, waaronder veel kinderen, is dit een leuk schouwspel wat veel bezoekers trekt.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button