Den HelderUitgaan

Bingo op anderhalve meter in De Jutter

Advertentie:

Den Helder – Maandenlang bleven de getallen op de kaarten niet aangestreept, alle activiteiten bij verenigingsgebouw De Jutter lagen stil. Zo ook de bingoavonden, maar donderdagavond gingen de deuren weer open en vlogen de getallen weer om de oren. Heel veel regeltjes, maximaal 30 deelnemers (en die waren er ook) en lagere prijzen, de pret was er niet minder om. “We kunnen weer!” was een veelgehoorde uitroep.

Eenrichtingsverkeer bij de smalle doorgangen (DHfoto)

Eenrichtingsverkeer
De zaal is groot genoeg om dertig mensen op anderhalve meter afstand van elkaar te laten spelen, bij de doorgangen gold eenrichtingsverkeer. Bij de toiletten mochten maar drie personen tegelijk de pot op. De heren, dames en invalidenvoorziening zijn drie aparte ruimtes en daar kon per ruimte één wc gebruikt worden. Drie flacons met reinigingsmiddel stonden klaar voor de toiletbezoekers, geen flacon beschikbaar? Even wachten tot er weer ruimte is. Van de gebruikers werd gevraagd om zelf de brillen en dergelijke te reinigen en na elke pauze deden de vrijwilligers het nog een keer extra. Dat werkte prima, dus de zenuwenplasjes voor de spannende bingoavond hoefden niet opgehouden te worden.

Reserveren
Meespelen? Dan moest vooraf een plekje gereserveerd worden. Woensdagmiddag zat penningmeester John Franse klaar bij de telefoon om de inschrijvingen te doen. “Dat heb ik geweten, het eerste uur stond de telefoon roodgloeiend en had ik maar amper tijd om even adem te halen”, vertelt hij lachend. De donderdagavond zat binnen mum van tijd vol en voor volgende week donderdagavond zijn al weer 15 plekjes gereserveerd. Komende woensdag 10 juni kan er weer gebeld worden voor reserveringen (tel: 0223 – 619602), tussen 13.00 en 14.30 uur zit John weer klaar om mensen in te schrijven. Door het succes en om zo weinig mogelijk mensen teleur te moeten stellen zal de zaterdagavondbingo op 13 juni ook weer hervat worden.

Ruimte genoeg in de zaal om de anderhalve meter in acht te nemen en toch bij elkaar te zitten (DHfoto)

Tevreden
Het bestuur en de vrijwilligers zijn tevreden over het verloop van deze eerste bingoavond. “We zagen veel blije gezichten bij de spelers en iedereen was enthousiast dat er weer gespeeld kon worden en om elkaar weer even te zien” vertellen de barmedewerkers Erna en Linda. Voorzitter Paul Blankenzee riep nummers om en zat veilig hoog op het podium. De bingo’s werden gecontroleerd door Anita van Dorst en omdat zij tussen de tafels doorliep en de kaarten aannam van de spelers was ze de klos. Handschoentjes aan en mondkapje voor, maar ze deed het graag, maar al te blij dat ze weer van start konden.

Verenigingen
Ook de verenigingen mogen weer gebruik maken van het clubgebouw, Natuurlijk met inachtneming van alle voorwaarden en regels. “Wij als beheerder van het gebouw doen er alles aan om de veiligheidsmaatregelen te faciliteren, de verantwoording van het naleven door de clubleden ligt natuurlijk bij de verenigingen”, aldus John Franse. Er was wat financiële ruimte en daardoor konden de huren die betaald waren voor de tijd dat we dicht waren weer teruggestort worden naar de gebruikers. “We zijn een verenigingsgebouw en we willen graag dat onze clubs gezond blijven”, aldus voorzitter Paul Blankenzee.

Dertig deelnemers konden meedoen aan de bingo (DHfoto)
De barmedewerkers Erna en Linda spelen mee vanaf hun ‘werkplek’ (DHfoto)
Goed opletten om geen getalletje te missen natuurlijk (DHfoto)
Voorzitter Paul Blankenzee liet de getallen weer door de zaal rollen (DHfoto)

 

 

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button